KEDİLER

kedi aşıları

Işıl ışıl bir akşam… Aylardan mayıs… Yaz geldi nihayet.

Büyükçekmece Gölü’nün karanlığına inat göz kırpıyor ışıklar. Gece usul usul yaklaşıyor, ürkütmüyor evsizleri. Herkes huzurlu sanki bu akşam. Her şey olması gerektiği gibi.

Zeytin göğsüme yattı. Kedimiz… Mırıl mırıl, hırıl hırıl uyuyor. Alıştı artık bize. İlk gün koltukların  altından çıkaramamıştık oysa.

Daha 1,5 aylık Zeytin. Siyah, yer yer kahverengi tüyleri var. Kahverengiden çok turuncu sanki… Bildiğiniz şirin mi şirin bir yavru kedi.

Geçen hafta sonu iç-dış parazit aşısını yaptırdık. 3 gün sonra karma aşısı var. 7- 8 aylık iken kuduz aşısı olacakmış. Aşı karnesi bile var. Takvime göre aşılarını yaptırmamız gerekiyor. Karma ve kuduz aşıları 1 yaşından sonra her yıl periyodik olarak yapılmalıymış. Çocukken de kedi beslerdik ama hiç aşı yaptırdığımızı hatırlamıyorum. Ne mama derdi, ne kumu ne aşısı… Bizimle birlikte büyür giderdi. Ama kediler için de zaman değişti tabi.

Zeytin, bir iş arkadaşımın arabasının kaputunda fabrikaya gelmiş. Arkadaşım hiç fark etmemiş. Miyavlama seslerinden diğer bir arkadaş bulmuş kaçak yolcuyu. Hemen çıkarmışlar. Bizim güvenlikte birkaç gün geçirdi. Nede olsa kaçak… J Gelen sevdi, giden sevdi. Ama kimse almayı düşünmeyince ihale bana kaldı. E benim çocuklar da bayılıyor zaten… Hem onlar mutlu olur hem kediciğin bir evi olur, fena mı dedim ve eve getirdim.Tahmin edersiniz, çocuklar havalara uçtu sevinçten…  

Kediler… Özel hayvanlar…
Eski Mısır’da kediler kutsaldı, biliyorsunuz. Çağlar boyunca çeşitli anlamlar yüklendi kedilere. Evet, Mısır’da kutsalken, karanlık Ortaçağ’da cadı avlarında öldürüldüler. Rönesans’ta sevildiler ve Uzak Doğu’da saygı gördüler.

Gözlerine bakın bir kedinin. Sizi hissettiğini görürsünüz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar